2 wyniki
Książka
W koszyku
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste! W książce znajdziesz: porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej, porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane, inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas, sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach. [nota wydawcy]
źródło okł.: https://www.empik.com
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Praszka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Już raz zasiedliśmy do naszego Górnoprośniańskiego stołu. Pamiętacie Smaki Górnej Prosny? Poznaliśmy wiele tradycyjnych przepisów. Tym razem będzie zdrowo i smacznie czyli kiszonki. [...] Agnieszka i Kasia oraz cały Zespół LGD "Górna Prosna" [nota wydawcy]
źródło okł.: https://gornaprosna.pl
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Praszka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Reg (2 egz.)
Filia Gana
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. Reg.
Filia Wierzbie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. Reg
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej